top of page

Kestovaippojen korjausvinkkejä

Vaippojen korjaus.png

Korjauspalvelu on suljettu.

Tältä sivulta löydät vinkkejä ja linkkejä kestovaippojen korjaamiseen itse. Aiempaa ompelukokemusta ei välttämättä
tarvita!

 

Pul-kangasta ommellessa käytä Microtex-neulaa tai Super Stretch HAX -neulaa. Kokemukseni mukaan Duets tai Coats lanka toimii parhaiten. Tikin pituus suoralla on hyvä olla noin 2,5. Teflon ommeljalka helpottaa pul-kankaan ompelua.
Kuminauhasuosituksena Perfekt-kuminauha (esim. Prismasta). 

 

Vaipan kaikki kuminauhat kannattaa vaihtaa yht'aikaa. Jos kuminauha on ommeltu koko pituudeltaan vaippaan kiinni, sen voi jättää paikalleen, ja pujottaa kuminauhakujaan uuden sen päälle. 
Jos kuminauhat on alunperin ommeltu ilman kujaa, suosittelen kujan ompelua. Siksakilla kuminauhan päältä ompelua en suosittele, koska reiät kuminauhassa heikentävät sen kestävyyttä. 

 

Röyhelökuminauhat on helpoin vaihtaa niin, että ompelee uuden kuminauhan vaipan reunan, ja siksakatun vanhan kuminauhan väliin (siinä menee ikään kuin kuja valmiina). Tällöin reikä tehdään sisäpinnan kankaaseen, josta kuminauha pujotetaan sisään. 

 

Tarrojen ompelussa voi hyödyntää pul-vikaisten vaippojen ehjiä tarroja (esim. totsbots tarranauhat ovat todella kestäviä ja ne kannattaa säästää). Jos ostaa uutta tarranauhaa, aplix-tarra on kaikista parasta. 


Sinin ohjevideo taskuvaipan kuminauhojen vaihtoon
Ohjevideo kuminauhojen vaihtoon, kun kuminauhakujan päät ovat aukinaiset

bottom of page