Tietoa tuotteista

Missä ja miten tuotteet valmistetaan?

Sinin Kestokaupan oma valikoima ommellaan kotiompelimossa Siuntiossa. Käyttämämme kankaat valmistetaan Suomessa tai muualla EU:ssa. Poikkeuksena polymokka-kangas valmistetaan Kiinassa. Wouwou-tuotteet on suunniteltu Suomessa ja ne ommellaan tehdastyönä Virossa. Happy Flute -tuotteet valmistetaan Kiinassa. Pupus-kestovaipat ja -tarvikkeet ommellaan Puolassa käyttäen puolalaisia kankaita. Xkko- ja Avo&Cado -tuotteet valmistetaan Turkissa, Pakistanissa ja Kiinassa. Xkko:n pul-kangas valmistetaan Yhdysvalloissa. Kaikilla tehdasvalmisteisilla tuotteilla ja kankailla on turvallisuussertifikaatit (mm. SGS / Öko-tex, GOTS).

Ompelimon uudet kankaat pestään kotipesukoneessa hajusteettomalla pesuaineella korkeimman sallitun lämpötilan mukaan. Pellavakankaat kuivataan narulla, ja muut kankaat kuivausrummussa. Kankaat silitetään tarpeen vaatiessa, ja leikataan käsin. Pyrin leikkaamaan kankaat niin, ettei niistä synny hävikkiä. 

Miten lahjoitusvaipat kierrätetään?

Kaikki vaipat kunnostetaan mahdollisuuksien mukaan myyntiin. Huonot kuminauhat ja tarrat vaihdetaan uusiin, purkaantuneet tikkaukset ommellaan uudestaan, ja irronneet nepit korvataan uusilla. Vaippoja myös parannellaan esimerkiksi lisäämällä puuttuvat pesutarrat. Mikäli vaipan PUL-kangas on niin kulunut, ettei vaippaa voi enää käyttää, siitä otetaan hyödynnettävät osat kuten hyväkuntoiset tarranauhat talteen. Myös PUL-kankaan tilkut uusiokäytetään, niiltä osin kun kangas on ehjää. Vain pieni osa puhkikäytettyjen vaippojen materiaaleista menee energiajätteeseen.

Mistä materiaalit tulevat?

Pellava on kasvatettu Valko-Venäjällä (ja aika ajoin raaka-aineen puitteissa käytetään ranskalaista ja italialaista pellavaa) ja kudottu kankaaksi Valko-Venäjällä. Kankaan pehmennyskäsittely ja värjäys tapahtuu Latviassa ja Valko-Venäjällä.
Hamppu, bambu, sekä merinovilla-kankaat valmistetaan Suomessa. Merinovillakuidun alkuperämaa on Argentiina/Uruguay, ja langan kehräys tehdään Romaniassa.
Polymokka-kangas valmistetaan Kiinassa. PUL-kankaat valmistetaan Euroopassa.

Tarviiko tuotteita pestä ennen käyttöä?

Uudet tuotteet on hyvä pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Kaikki kankaat on kyllä esipesty ennen ompelua, mutta imumateriaalit yleensä vaativat ainakin muutaman pesun, ennen kuin ne saavuttavat täyden imukykynsä. Käytettyjä tuotteita ei sinänsä ole välttämätöntä pestä, sillä nekin on kaikki pesty 1-2 kertaa ennen kunnostamista/myyntiin laittamista, mutta mikäli pesuainejäämät/hajusteet tms mietityttää, voit pestä tuotteet ennen käyttöönottoa. Huomioithan, että kierrätystuotteet tulevat eri osoitteista, joten hajusteettomuutta ei voida taata.

Mitä vesitestin tulos tarkoittaa?

Käytetyt vaipat testataan vedenpitävyyden vuoksi. Kaupassani myydään vain käyttökelpoisia käytettyjä vaippoja. A+ tarkoittaa erinomaista/uudenveroista vedenpitävyyttä, jossa minkäänlaista tihkumista ei ole havaittavissa. Tulos A tarkoittaa, että rankan vesitestin aikana vaipan ompeleet hiukan tihkuu kosteutta, mutta tavallisessa käytössä imujen kanssa, vaippa toimii vielä hyvin. Mikäli kosteus leviää kuminauhakujan ompeleiden yli vaipan keskustaa kohti, vaippa ei läpäise vesitestiä.

Copy of Untitled.png